ETÜT SİSTEMLERİ

NARFEN Eğitim Kurumu olarak her öğrenciye kendi maksimum yaptırmak ve hedefini gerçekleştirmek bizim amaçlarımızdandır. Öğretmen konu anlattığında , öğrenci konuyu anlar. ( Eğer ki temelinde ciddi bir aksaklık yoksa) Ama konuyu öğrenemez. Konuyu öğrenmesi öğrencinin evde yapacağı düzenli , planlı , istikrarlı ve maksimum verimli ders çalışma alışkanlığına bağlıdır.

Etüt sisteminde öncelikle öğrencinin denemeleri analiz yapılır. Çıkan hatalar ve boş sorular detaylı incelenir. Hatalar ve boşlar 3 ana çerçevede incelenir. Bunlar:

 

1.ANLAM HATASI: Çocuk, öğretmenini derste dinler , anlamaz ise temelde de sorun yok ise bu direk anlama hatası demektir. Ve bunun çözümü bire bir kendi branş öğretmeninden etüt almasıdır.

 

2.PRATİK HATASI: Çocuğun temelinde aksaklık yok ve dersi de  derste dinleyip anlamış ama pratiğini az yaptığı için denemede hata yapmış veya soruyu boş bırakmış. Bunun çözümü ise konulardan konulara değişim göstermekle birlikte ortalama Yeni Sistem Matematik Sorularına erken adaptasyon sağlamak için matematik konularından 150-200 ARASI soru çözümü görmesidir.

 

3.TEMELDEN KAYNAKLI HATA: Öncelikle biz biliyoruz ki temelsiz bir binanın üzerine üst yapı inşaa edilemez. .Çocuk ne kadar konuyu dinlese de çok sayıda soru çözümü görse de temeli  olmaz ise üst yapının inşaası mümkün değildir. Çocuk konuyu öğrendiğini zanneder ama puan artışı olmaz. Yani binevi doldur boşalt meydana gelir. Bunun çözümünü ise biz öğrenciyi ders programı haricinde çizgi altı gruplarına dahil ediyoruz. Bir yandan üst yapı konularını alırken paralel olarak alt yapı çalışmasını tamamlamış oluyoruz.

Soru Sor
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?