SİSTEMİMİZ

Veli Bilgilendirme Sistemi

Aile Olmak ve Aidiyet

 

Eğitim ve sınav süreci öğrenci ve eğitici kurumun ortak sorumluluğu ile yürür. Bu ortaklıkta güven ve aidiyet hissi sağlanamazsa hayata yeni yeni atılmaya ve bir şeyler başarmaya çalışan bireyler, rotalarını belirlemekte ve sorumluluklarını yerine getirmekte zorlanırlar.

Eğitici kurumun en önemli görevlerinden biri de kurumsallıktan gelen ciddiyet ve sorumluluğu öğrenciye aktararak, öğrencinin bu sürecin bir ortağı olduğunu unutmamasını sağlamaktır.

Kurum disiplininin öğrenciye geçmesinin yolu öğrenciyi kurumun içine katmaktır. Öğrenci kendisini kurumun bir parçası olarak gördüğünde kurumun adına yakışır bir sorumlukla davranmaya özen gösterecektir.

Eğitim sürecinde öğrencilerin başarılı olmaları için öğrencilerin yanında bulunan herkesin iş birliği içerisinde olması gerekir. NARFEN Eğitim Kurumu öğrencilerin başarılı olmaları için eğitim sürecinde bulunan herkes iş birliği içersinde hareket etmektedir. Öğretmen, öğrenci, kurum ve veliler birbirleriyle diyalog halinde oldukları DERSONET veli bilgilendirme sistemi mevcuttur. Velilerin öğrencilerinin durumları il ilgili gelişmeleri yakından takip etmesi gerekmektedir. Veliler öğrenci durumlarıyla ilgili gelişmelerden haberdar olmaları gerekir. Veliler gerçekçi verilerle bilgi sahibi olmak isterler. Kurum olarak öğrencilerin gelişimiyle ilgili bilgileri velilerle sürekli paylaşılmaktadır. Öğrencilerle ilgili kararlar alırken birlikte hareket etmek gerekir. Öğrencinin durumunu takip etmek ve sonuçlarla ilgili dönüt almak çok önemlidir. verilen bilgilendirmenin ne kadar işe yaradığını görmemizi sağlar.

Öğrencilerin okuldaki başarıları, devamsızlıkları, ders notları, öğretmenlerin öğrenci için yaptığı yorumlar, öğrencinin geçirdiği gelişim durumları kayıt altına alınarak sayısal veriler ve grafikler şeklinde velilere DERSONET veli bilgilendirme sistemi sayesinde sunulur. Veliler sahip oldukları şifrelerle sisteme girerek istedikleri zamanlarda çocuklarının durumlarıyla ilgili bilgi sahibi olabilirler. Öğrenciler kendilerini güvende hissettikleri sıcak bir ortamda güler yüzle eğitim alırlar. Butik bir dershane sistemi olduğu için az sayıda öğrenciyle birebir ve yakından ilgilenir. Veliler öğrencilerine özel sistemlere girerek ödev takibi, not takibi, konu analizi, sınav sonuçları, okul başarısı gibi pek çok konuda bilgi sahibi olmaktadırlar. Okulda öğrenciler için gerekli olacak tüm imkanlar sağlanmkatadır.

 

ÖĞRENCİ ETÜT SİSTEMİ

NARFEN Eğitim Kurumu olarak her öğrenciye kendi maksimum yaptırmak ve hedefini gerçekleştirmek bizim amaçlarımızdandır. Öğretmen konu anlattığında , öğrenci konuyu anlar. ( Eğer ki temelinde ciddi bir aksaklık yoksa) Ama konuyu öğrenemez. Konuyu öğrenmesi öğrencinin evde yapacağı düzenli , planlı , istikrarlı ve maksimum verimli ders çalışma alışkanlığına bağlıdır.

Etüt sisteminde öncelikle öğrencinin denemeleri analiz yapılır. Çıkan hatalar ve boş sorular detaylı incelenir. Hatalar ve boşlar 3 ana çerçevede incelenir. Bunlar:

1.ANLAM HATASI: Çocuk, öğretmenini derste dinler , anlamaz ise temelde de sorun yok ise bu direk anlama hatası demektir. Ve bunun çözümü bire bir kendi branş öğretmeninden etüt almasıdır.

2.PRATİK HATASI: Çocuğun temelinde aksaklık yok ve dersi de  derste dinleyip anlamış ama pratiğini az yaptığı için denemede hata yapmış veya soruyu boş bırakmış. Bunun çözümü ise konulardan konulara değişim göstermekle birlikte ortalama Yeni Sistem Matematik Sorularına erken adaptasyon sağlamak için matematik konularından 150-200 ARASI soru çözümü görmesidir.

3.TEMELDEN KAYNAKLI HATA: Öncelikle biz biliyoruz ki temelsiz bir binanın üzerine üst yapı inşaa edilemez. Çocuk ne kadar konuyu dinlese de çok sayıda soru çözümü görse de temeli  olmaz ise üst yapının inşaası mümkün değildir. Çocuk konuyu öğrendiğini zanneder ama puan artışı olmaz. Yani binevi doldur boşalt meydana gelir. Bunun çözümünü ise biz öğrenciyi ders programı haricinde çizgi altı gruplarına dahil ediyoruz. Bir yandan üst yapı konularını alırken paralel olarak alt yapı çalışmasını tamamlamış oluyoruz.

Öğrenci Takip Sistemi

Öğrenci takip sistemi öğrencinin başarılı olması için yapılan bir uygulamadır. NARFEN Eğitim Kurumu profesyonel, mükemmeliyetçi ve kalite odaklı bir kurumdur. Öğrencilerini başarılı olmaları için tüm akademik eğitimler verilmektedir. Alanında başarılı, deneyimli öğretmenlerle eğitimler verilmektedir. Öğrencilerin derslerde başarılı olmaları için sadece akademik dersler almaları yetmez. Başarılarının takip edilmesi gerekir. Bunun için oluşturulan sistemde öğrenci notları, sınav sonuçları, testler, test performansları, yaptıkları doğru ve yanlışlar, devam-devamsızlık durumları, hocaların öğrenciler hakkında yaptıkları yorumlar, ders kaynakalrı, öğrencilerin ilk andan itibaren gösterdikleri gelişmeler DERSONET sistemde kayıt altına alınmaktadır. Bu sayede istenildiğinde bu bilgilere kolaylıkla ulaşılmaktadır. Öğrenciler ve veliler sisteme girerek istedikleri bilgilere ulaşabilirler.  

NARFEN Eğitim Kurumu öğrenci takip sistemi DERSONET sayesinde gerekli olan bilgiler, sayısal verilerle sistemde bulunmaktadır. Bu veriler sayesinde öğrenciler başarı yüzdelerine görebilirler. Nerelerde eksikleri olduğu, başarı yüzdeleri hakkında somut bir sonuca ulaşırlar. Bu bilgiler öğrencilerin başarılarıyla geri bildirim almaları açısından çok önemlidir. Öğrencilerin başarıları, test sonuçlarıyla ilgili bilgi almaları onların hatalarını düzeltebilmeleri için gerekli bir durumdur. Öğrenci çözdüğü test sonuçlarını, nerelerde hata yaptığını, ne oranda başarılı olduğunu görmelidir. Çoğu öğrenci yaptığını sandığı şeylerin iyi olduğunu düşünür. Bazı bilgilerinin ancak yanlış bildiklerini düzeltmesi gerekir. Bununda en kısa sürede yapılması gerekir. GÜN içinde öğrenciye geri bildirim sağlanmalıdır. Öğrenci gerekli olan sürede dönüt alamazsa bağlamı kaybeder ve verilen bilgi yerine ulaşmaz.

NARFEN Eğitim Kurumu başarılı öğrenciler için sistem tarafından takip edilmektedir. Öğrenci ve veliler sistem sayesinde kısa zamanda istedikleri bilgilere ulaşabilirler. Öğrenciler sistem sayesinde kısa zamanda bilgi alırlar ve vakit kaybetmeden eksiklerini tespit edebilirler. Sistem sayesinde istediği zaman bilgilere ulaşan öğrenciler kendilerini geliştirecekleri bir çalışma düzeni oluşturabilirler. Kendilerini sadece okulda değil evde de kontrol altına alırlar. Ders çalışma alışkanlıkları düzene girer. Sürekli denetim altında olduklarını bilmek kendilerine uygun bir düzen oluşturmalarını sağlar. Öğrenci sonuçlarının kontrol altında olması öğrencide ve ailede farkındalık oluşturur. Velilerde çocuklarının başarıları oranında onlara nasıl destek olabilecekleriyle ilgili planlamalar yaparlar. Çocuklarının durumuyla ilgili gerçekçi ve doğru kararlar alırlar. Başarı yolculuğunda birbirlerine destek vererek ilerleme kaydederler.

Motivasyon

Motivasyon güdülenme demektir. Başarının en önemli kaynağı inanmaktır. Öğrenci kendine inanmalıdır. Kendinin ve potansiyellerinin farkında olmalıdır. Öğrencilerin bazıları içsel bazıları da dışsal motive olurlar. İçsel güdülenen öğrenciler kendi kendine çalışma alışkanlığı olan bireylerdir. İçsel motive olan bireyler kendi kendilerine kişisel faydaları için çalışırlar. Kendilerine güvenirler, başarabileceklerine inanırlar. Çalışmaları için başkalarının yönlendirmelerine ihtiyaçları yoktur. Planlı, programlı çalışabilirler. İnsanlarla doğru iletişim kurabilirler. Kendileriyle barışıktırlar, kendilerini severler. Yaşama sevinçleri yüksektir. Kendilerini motive eden söylemlerde bulunurlar. Çevrelerinde başarılı olan insanları örnek alırlar. Başlangıçtan bugüne geldikleri durumla ilgili çıkarımda bulunurlar. Kendilerini kötü ve olumsuz düşüncelerden uzak tutarlar. Kendilerini üzen durum ve ortamlardan uzak dururlar. Mutlu oldukları, eğlendikleri ortamlarda ve insanlarla birlikte olmaktan keyif alırlar. Kendileriyle ve çevrelerindeki insanlarla ilgili olumlu düşünceleri vardır.  

 

Dışsal motive olan öğrenciler kendilerine güvenmezler. Dersler ve sınavlar konusunda streslidirler. Kendileri ve çevrelerindeki insanlara karşı önyargıları vardır. Olumsuz düşüncelere sahiptirler. Yaşama sevinçleri düşüktür. Çevrelerindeki olumsuzluklara ve başarısızlıkları odaklanırlar. Sahip olduklarının değerini bilmezler. Kendilerine güvenmedikleri ve başaracaklarına inanmadıkları için dersler konusunda yönlendirmeye ihtiyaç duyarlar. Başarabilecekleri konusunda başkalarının telkinlerine ihtiyaçları vardır. Ders çalışma alışlanlıkları yoktur. Okulda öğretmenlerinin söylemleriyle derse başlarlar. Evde de anne ve babalarının yönlendirmesi gerekir. Onun dışında kendilerinde çalışma isteği çok hissetmezler. Çalışsalar bile başarabileceklerine inanmazlar.

NARFEN Eğitim Kurumu öğrencilerinin motivasyonu konusunda onları yüreklendirir. Onların başarabileceklerine inandırır. Öğrencilere ders çalışma alışkanlığı kazandırırlar. Öğrenci okulda ya da evde başkalarının yönlendirmesine ihtiyaç duymadan kendileri isteyerek derse başlarlar. Öğrenciye kendini tanıması için verilen eğitimler sayesinde öğrenci kendinin farkındadır. Güçlü yönlerini bilen öğrenci bu yönünü daha da zenginleştirecek etkinliklerde bulunur. Zayıf yönlerini geliştirecek faaliyetlerde bulunur. Geçmişten itibaren yaptıklarıyla ilgili bir muhasebe yapar. Bu zamana kadar başardıklarının geldiğini noktanın farkına varır. Kendilerine iyi gelen etkinlikleri yapar. Doğada bir yürüyüş, kitap okumak, mutlu olduğu insanlarla vakit geçirirler. İnsanları sevmek, yaşamla barışık olmak gibi özellikleri vardır. Hayatta yaşanan iniş ve çıkışları güçlü bir şekilde karşılar, bu durumlarla baş edebilir. Kurum öğrencinin çok yönlü gelişimini destekleyerek başarısını artırma için gerekli olan tüm eğitimleri verir.

 

Kurumumuzda Disiplin Uygulamaları

  • Derse geç gelen öğrenci derse alınmaz, bir sonraki dersi kütüphanede ders çalışarak bekler.
  • Derse geç gelen öğrenciye o dersin branş öğretmenleri tarafından ceza ödevleri verilir.
  • Ödev yapmayan öğrenci, yapmadığı ödevlerini tamamlamak için ders bitiminde eve gönderilmez. Kurumda ceza ödevlendirmesine kalır. ödevlerini tamamladıktan ve öğretmeninden onay aldıktan sonra eve gidebilir.
  • Geç kalma ya da ödev yapmama alışkanlığını devam ettiren öğrencilerin birebir etütleri 1-2 hafta aralığında iptal edilir.
  • Cep telefonları ilk ders toplanarak ders bitimine kadar kilitli dolaplarda saklanır. önemli bir durumda veli, öğrenciye kurumu arayarak ulaşabilir.
  • Cep telefonunu teslim etmeyen öğrenciler önce uyarılır. Uyarılara uymayan öğrencilerin telefonlarına 1-4 hafta süresince velinin bilgisi dahilinde el konulur.
  • Derslere sık sık devamsızlık yapan, verilen ödevleri yapmayan, sınavlara girmeyen, rehberlik çalışmalarına katılmayan veli bilgilendirmek sureti ile  öğrencilerin öğretmenler kurulu ve yönetim kararıyla kurumdan ilişiği kesilir.
  • Her öğrenciye disiplin kurallarıyla ilgili sözleşme yapılır. Sözleşme kurallarına uymayan öğrenciler disiplin kural gereği önce kurumdan uzaklaştırılır. Kurallara uymama hali devam ettiği takdirde de sözleşmesi iptal edilerek kayıt iptali yapılır.
Soru Sor
Merhaba Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?